2012. június 9., szombat

Olgának

No, bár folyik a szerencsehadjáratom azóta is (pl. valamelyik éjjel leszakadt a könyvespolc, és még sorolhatnám), a monitor-kérdés átmenetileg megoldódott. Kaptam múlt hétvégén egy cseremonitort, ami működött is... vagy negyed óráig. Aztán megadta magát. Vasárnap estére sikerült egy harmadik monitort is szereznem, így  a munkálatokat tudtam folytatni este 10-12 között. Már lassan a végét járom...én is, meg a hét is, és még működik, szóval...hát nem volt könnyű hét, na!
De, mivel a monitor-kérdés megoldódott, így az Olgának készült nyakláncot is meg tudom mutatni. A nyakláncot szintén csak átfűztem, és maga a fűzés semmi extra, de azért összerakni nem volt olyan könnyű, mint amilyennek először gondoltam. Hogy ez azért van-e mert béna vagyok, vagy mert folyik a szerencsesorozat azt nem tudom, de végül megoldottam, Olgám nagy örömére. Ugyanis nyaklánckáját évek óta nem tudta hordani, mert elszakadt a cérna, és hiába vitte el átfűzetni, vagy nem, vagy iszonyat összegért vállalták volna el.
21-21 kb. 200 szem fekete kása gyöngy van felfűzve ezúttal damilra, de vékonyra, hogy jobban tartson, mégis legyen valami "esése" a láncnak, és utána van ráapplikálva a középső részre, illetve a kapocsrész. Nem volt kis munka, pláne, hogy nem voltam kétszer teljesen elégedett a sorokkal, így gyakorlatilag összesen 5-ször fűztem meg a nyakláncrészt, de végül megérte!!!
Lehet hogy gyöngy-szervizelést is kellene vállalnom? Ha lehet teddy kórház?! ;)


9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a nyaklánc! :) Ügyes ékszerjavító vagy! ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen Susukám! Szerencsére Olgának is tetszett! :))

    VálaszTörlés
  3. Khm... Azért azt is vedd észre, ha szerencséd van :-D

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mia!

    Nagyon nagy örömet szereztél vele, hogy újra tudom viselni ezt a szép "kis" nyakláncot! Hála Neked! KÖSZÖNÖM! :)
    Olga

    VálaszTörlés
  5. Oriasi munka lehetett de megerte es tutti hogy mar nem lesz vele gondja a gazdijanak.
    Nagyon szep munkat vegeztel

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű! Ha horror-árakért lehet ilyet újrafűzetni, akkor lehet, inkább ebből kéne élni, nem táblázatokból. Ehhez monitor sem kell! :D:D:D

    VálaszTörlés
  7. Emi, bizony az volt, de megérte! Olgámnak igen fájt a szíve a láncára, úgyhogy muszáj voltam beleadni apait-anyait.. :)) Köszönöm!
    Igen tatuli, de horrorárért nem is lett átfűzve, nekem meg nem is lett volna pofám annyit kérni idegentől sem érte, nemhogy a kolléganőmtől! Sosem tudtam magam igazán jól menedzselni... ;)
    Már az előző javítással is jól járt valaki, de legalább boldog! :))

    VálaszTörlés
  8. Minden elismerésem!Hááát lehet én nem mertem volna bevállalni....de látom a kolléganőd örül..és akkor már megérte!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  9. Igen én is így vagyok vele! Vesztenivaló végül is nem volt, challenge day volt, illetve az motivált, hogy kolllanőm örüljön! Úgyhogy tényleg megérte!!! :))) Köszönöm, Mézesmama!

    VálaszTörlés