2011. február 18., péntek

"Golyóburkolás" peyote-val

Mostanában úgy látom, nemcsak engem kapott el a golyóburkolás, hanem mióta elkapott a gépszíj, szembejönnek velem az ezzel kapcsolatos dolgok. (Gondolok itt pl. a Praktika februári számára. Ez itt akkor a reklám helye? sic.)
Szóval többek közt ezen felbuzdulva, nem egy bogyeszt legyártottam az innen onnan előszedett minták alapján, ami a szemszámot, méreteket illeti. Természetesen azt az egy dolgot pl. figyelmen kívül hagytam, hogy ahol 11/0-s kását írnak, ott a japánra gondolnak, nem  a "simára", ami persze már nem lehet jó... mint utólag megtudtam, készítés közben...

Ezen felbuzdulva drága programozó-kockafej férjem kitalálta, hogy ír egy kis programot ehhez a technikához, melyhez azonban szükséges néhány adat, de működik!! Mindegy, milyen gyönggyel fűzi az ember, mert ha tudja annak átlagos adatait, akkor igenis működik. (csodálatos ez a matematika, nem igaz?)
A szükséges adatok: a gyöngy mérete (mm-ben, magasság, szélesség), a burkolásra szánt golyó mérete, a kezdő szemszám (kiválaszthatjuk). Ezek után a program kiszámítja hány sor kell, és milyen szemszámmal (egy fél gömböt ír le). Épp csak meg nem fűzi helyettünk! :)))

Íme a link:
http://h7.hu/js/bead_sphere/
Később majd felrakom alkalmazásban is itt az oldalon, külön fülön, ha férjecském megcsinálta, hogy ne kelljen majd bogarászni a bejegyzések között! 

Kellemes kísérletezést, jó fűzést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése